Úspech je byť spokojný a šťastný s tým, čo máš a tam, kde si

 

LÁV SERIÁL SOM ZNAČKA
Inšpiratívni mladí Slováci z oblasti módy, umenia, dizajnu a športu. Čo pre nich znamená úspech? A ako si budujú svoju značku?

Daniela & Matúš Zvalovci, Dobrožrúti

 

„Úspech je byť spokojný a šťastný s tým, čo máš a tam, kde si. Mať vyrovnanú myseľ, pokoj v duši a otvorené srdce. Vtedy sa všetko darí!“ 

Inšpiruje nás
Dada: Mnohí ľudia, v podstate každý, kto dokáže byť sám sebou! V súčasnosti je ťažké držať si to svoje ja a veľa inšpirácie máme od našej dcéry. Je to veľmi umelecká a nespútaná duša.

Energiu čerpáme
Matúš: Z behu. Veľmi rád chodím behať, vtedy si vždy vyvetrám hlavu a celý deň potom na sebe pozorujem neobyčajnú energiu.

Dada: Milujem chvíle, keď som len sama pre seba, čítam si knihu alebo len tak zasnene pozerám z okna a v hlave si vytváram nový recept alebo vymýšľam nové nápady. Vo všeobecnosti ma napĺňa energiou, keď môžem tvoriť.

Náš najväčší pracovný úspech
Dada: Tu sa obaja zhodneme – Dobrožrútstvo, je to náš životný aj pracovný projekt, ktorý je veľmi členitý a dáva nám možnosť realizovať sa na rôznych úrovniach. Máme veľké vízie a plány.

Čo by sme chceli v živote dosiahnuť
No to je jednoduché, dosiahnuť absolútne naplnenie našej definície úspechu.

Najväčšie životné poučenie
Už sme raz podnikali a skrachovalo to. Bola to veľká lekcia, vtedy sme boli naozaj na dne so silami a aj s peniazmi. Naučili sme sa, že akúkoľvek prácu robíš – miluj ju, alebo si nájdi inú. Čokoľvek robíš, musí to byť zo srdca a na úžitok tebe a aj spoločnosti, pokiaľ to robíš len pre peniaze, dobehne ťa to. A všetko dobré potrebuje čas, žiadny nádherný kvet a ani strom nevyrastie zrazu.

Sme značka Dobrožrúti
Je náš životný štýl, práca, hobby. Vytvorili sme smer alternatívneho stravovania – pridávame recepty bezlepkové, vegánske a bez bieleho cukru, pečieme koláčiky, torty, kváskové bezlepkové chleby a dodávame ich do kaviarní a bioobchodov. Vychovávame úžasnú vílu – Zoe a snažíme sa rásť spolu vedomou vzťahovou výchovou. Nedávno sme spustili projekt Dobropriestor, kde organizujeme rôzne prednášky a workshopy na tému ekológie, alternatívneho stravovania, vzťahovej výchovy, pozitívneho myslenia. Je to naša výpoveď o ekologickom prístupe k životu. Celý je podľa konceptu zero waste, zariadenie je z druhej ruky, nakupujeme tovar balený v látkových a papierových vreckách. Odoberáme zeleninu a ovocie od www.svetbedniciek.sk, ktorí kladú dôraz na kvalitnú lokálnu zeleninu a ovocie od farmárov. Balíme do rozložiteľných obalov od bionela.sk, prípadne do skla. A máme vlastný elektrický kompostér na kuchynský bioodpad.

Naše recepty nájdete na www.dobrozruti.sk a na FB/Dobrožrúti alebo FB/Dobropriestor.

foto: Alex Kiňová

Diskusia