Bryndzovo-kapustové placky s grilovanou zeleninou

2 porcie (6 placiek):

1 väčší zemiak
150g kyslej kapusty
50g bryndze + na posypanie
50g špaldovej hladkej múky
1 vajce
2 menšie mladé cukety
1 ČL majoránu
soľ
čierne korenie
repkový olej

Na jemnom strúhadle si nastrúhajte zemiak do väčšej misky. K nemu pridajte nakrájanú kyslú kapustu s bryndzou a premiešajte. Do zmesi rozklepnite vajce, prisypte múku, majorán, osoľte, okoreňte a všetko spolu zmiešajte. Rozohrejte si nepriľnavú panvicu s troškou oleja a opečte na strednom plameni z každej strany dozlatista placky. Zatiaľ si nakrájajte pomocou škrabky cuketu, premiešajte ju s niekoľkými kvapkami oleja, korením a soľou a na rozohriatej grilovacej panvici ju niekoľko minút grilujte. Placky servírujeme ešte teplé spolu s cuketou a navrchu posypané rozdrobenou bryndzou.

Pripravila Katarína Mittáková / Jedz a miluj

LÁV

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.