Pohánkový tabbouleh

2 porcie:

80g lúpanej pohánky 1 šalátová uhorka 2 strapce cherry paradajok 1/2 červenej cibule veľká hrsť petržlenovej vňate repkový olej soľ čierne korenie citrón Uvaríme pohánku vo vode podľa návodu. Stačí ju dať variť na niekoľko minút a ak necháte pokrievku na hrnci, sama sa uvarí domäkka. Zatiaľ si nakrájajte uhorku a cherry paradajky na čo najmenšie kúsky a odložte do väčšej misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Keď budete mať mäkkú pohánku, prekyprite ju vidličkou a po miernom ochladnutí ju pridajte do zeleninovej zmesi. Premiešajte spolu s olejom, osoľte, okoreňte a podľa chuti pridajte citrónovú šťavu.

Pripravila Katarína Mittáková / Jedz a miluj

LÁV

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.